Хавайски тофу мус
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер до консистенция на кисело мляко.
2. Начупете сиренето тофу на парчета и го сложете в блендер. Добавете сока на 1 лимон и пудрата захар. Смелете до гладкост.
3. Накиснете желатина в студена вода за 10-15 минути. /За вегетарианци използвайте желатин от водорасли агар-агар./ Прехвърлете полуразтворените листа с водата по тях в тенджерка и ги загрейте леко, като разбърквате.
4. Добавете желатина в блендера при пасираното тофу и смелете отново. Пресипете сместа в купа. Добавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно с шпатула. Прехвърлете сместа в шприц за еднократна употреба и го разпределете в 4 стъклени чаши на столче. Не пълнете чашите съвсем догоре. Сложете чашите в хладилник за 2 часа.
5. За бисквитите палмички първо изрежете шаблон на палма. Разтопете маслото. В купа разбийте белтъците с пудрата захара на ръка. Добавете брашното и разбъркайте. Накрая добавете разтопеното масло и разбъркайте. Отделете една съвсем малка част от тестото в купичка и добавете към него какаото и разбъркайте. Пресипете кафявата смес във малка фунийка от хартия. Постелете плоска тава с хартия. Поставете шаблона под хартията и с кафявото тесто очертайте контурите на първата палмичка. Преместете шаблона и очертайте отново, още 3 палмички. Поставете тавата във фурната и печете 3 минути на 170 градуса. Извадете тавата и запълнете вътрешността на палмичките с бялото тесто с помощта на лъжица. Изпечете бисквитите за още 10 минути.
6. За салсата от тропически плодове смесете в купа настърганата кора на портокала, сока му и конфитюра от ананас. Обелете и нарежете ананаса, кивито и мангото на кубчета. Разбъркайте всичко и охладете сместа в хладилник.
7. Сложете по 1 с.л. от салсата от плодове във всяка чаша с мус и забодете по една бисквитена палмичка.
2. Начупете сиренето тофу на парчета и го сложете в блендер. Добавете сока на 1 лимон и пудрата захар. Смелете до гладкост.
3. Накиснете желатина в студена вода за 10-15 минути. /За вегетарианци използвайте желатин от водорасли агар-агар./ Прехвърлете полуразтворените листа с водата по тях в тенджерка и ги загрейте леко, като разбърквате.
4. Добавете желатина в блендера при пасираното тофу и смелете отново. Пресипете сместа в купа. Добавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно с шпатула. Прехвърлете сместа в шприц за еднократна употреба и го разпределете в 4 стъклени чаши на столче. Не пълнете чашите съвсем догоре. Сложете чашите в хладилник за 2 часа.
5. За бисквитите палмички първо изрежете шаблон на палма. Разтопете маслото. В купа разбийте белтъците с пудрата захара на ръка. Добавете брашното и разбъркайте. Накрая добавете разтопеното масло и разбъркайте. Отделете една съвсем малка част от тестото в купичка и добавете към него какаото и разбъркайте. Пресипете кафявата смес във малка фунийка от хартия. Постелете плоска тава с хартия. Поставете шаблона под хартията и с кафявото тесто очертайте контурите на първата палмичка. Преместете шаблона и очертайте отново, още 3 палмички. Поставете тавата във фурната и печете 3 минути на 170 градуса. Извадете тавата и запълнете вътрешността на палмичките с бялото тесто с помощта на лъжица. Изпечете бисквитите за още 10 минути.
6. За салсата от тропически плодове смесете в купа настърганата кора на портокала, сока му и конфитюра от ананас. Обелете и нарежете ананаса, кивито и мангото на кубчета. Разбъркайте всичко и охладете сместа в хладилник.
7. Сложете по 1 с.л. от салсата от плодове във всяка чаша с мус и забодете по една бисквитена палмичка.
Продукти
- За муса:300 мл течна сметана 1 с.л. захар 3 листа желатин 300 г тофу 1 лимон сок 2 с.л. пудра захарЗа салсата:200 г ананас 0.5 манго 1 портокал настъргана кора и сок 2 с.л. конфитюр от ананасЗа бисквитите:30 г масло 2 белтъка 80 г захар 60 г брашно 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери