Хавайска ананасова торта
1. В купа сложете маслото и захарта и разбийте с помощта на миксер или кухненски робот до кремообразност. След това добавете брашното и продължете разбиването. Добавете и яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате.
2. Намажете с разтопено масло кръгла форма за печене. постелете дъното и с хартия за печене. Намажете я отгоре с масло и посипете малко захар. Разнесете захарта по дъното и стените на формата с въртеливи движения.
3. Обелете целия ананас и го нарежете на шайби. С помощта на подходящ уред отстранете твърдата сърцевина на всяко парче. Може да срежете шайбите наполовина, а може да ги оставите цели. Наредете ги плътно едно до друго на дъното на формата. Изсипете тестото отгоре и разстелете внимателно. Печете тортата на 170 градуса за около 55 минути.
4. Изпечената торта извадете като първо захлупите формата с кръгло парче картон и я обърнете. Почукайте върху дъното и, за да се отлепи по-лесно тортата и я извадете. Внимателно отстранете хартията. Затоплете предварително прецеден от по-големи парчета кайсиев конфитюр с вода. Нанесете сместа с четчица върху повърхността на тортата за блясък. След това с ръце нанесете по борда и крокан или само начукани ядки.
5. Може да украсите тортата с парченца мандарина и манго.

Продукти

  • 1 бр. пресен ананас или от консерва 250 г масло 250 г светлокафява захар 250 г брашно с набухвател 5 яйца 100 г кайсиев конфитюр 75 мл водаЗа украса: крокан 1 мандарина 1 манго

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички