Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хаше с картофено пюре

категория 5/5
1. Нарежете телешкото месо на парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно. Нарежете лука на полумесеци.
2. Загрейте дълбок тиган и сложете олио в него. Запържете за 5 минути месото в него, като добавите и малка бучка масло за вкус. Добавете лука, нарязания на ситно чесън и зърната хвойна. Излейте половината оцет и бирата. Пуснете дафиновия лист. Изчакайте 1-2 минути, ако е необходимо, добавете вода. Захлупете и оставете яхнията да къкри 3 часа. /Месото трябва да се разпада./
3. Приготвянето на зелето започнете 30 минути преди края на задушаването на яхнията. Нарежете зелето на тънки ивици и го задушете в тиган с мазнина. Добавете обелената ябълка, нарязана на тънки филийки, нарязания на ситно лук, оцета и захарта. Добавете малко вода. Плодчетата хвойна и кармфила поставете в цедка за чай тип "яйце" и я потопете в зелето. Захлупете зелето и го оставете да къкри 30 минути, като го разбърквате от време на време. След като зелето омекне, премахнете цедката.
4. Направете картофено пюре с малко прясно мляко и масло.
5. Сервирайте яхнията от месо /хаше/ с гарнитура от картофено пюре и задушено червено зеле.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен