Хапки със смокини

Хапки със смокини

Начин на приготвяне:

1. За сладкото от смокини нарежете пресните смокини на четвъртинки и ги сложете в тенджерка. Добавете захарта, маслото, пръчката канела, червеното вино, оцета, лимоновия сок, настърганата портокалова кора и боровинките. Разбъркайте добре и оставете сместа да ври в продължение на 30 минути. След това пасирайте леко сместа и оставете да изстине.
2. Препечете филийките хляб. разрежете ги на триъгълници. Намажете всяка хапка с гъши пастет. Върху него поставете 1 ч.л. сладко. Отгоре поставете плодче бойсен и тънко резенче смокиня.

Продукти

  • 8 филии хляб за тост
  • 200 г гъши пастет
  • 5 смокини
  • 1 кутийка бойсен
  • сол и черен пипер

За сладкото от смокини:

  • 10 смокини
  • 1 пръчка канела
  • 150 г захар
  • 1.5 с.л. масло
  • 150 мл червено вино
  • 100 г боровинки
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 лимон
  • сок
  • 0.5 портокал
  • настъргана кора

Свързани рецепти