Хапки със смокини
1. За сладкото от смокини нарежете пресните смокини на четвъртинки и ги сложете в тенджерка. Добавете захарта, маслото, пръчката канела, червеното вино, оцета, лимоновия сок, настърганата портокалова кора и боровинките. Разбъркайте добре и оставете сместа да ври в продължение на 30 минути. След това пасирайте леко сместа и оставете да изстине.
2. Препечете филийките хляб. разрежете ги на триъгълници. Намажете всяка хапка с гъши пастет. Върху него поставете 1 ч.л. сладко. Отгоре поставете плодче бойсен и тънко резенче смокиня.

Продукти

  • 8 филии хляб за тост 200 г гъши пастет 5 смокини 1 кутийка бойсен сол и черен пиперЗа сладкото от смокини:10 смокини 1 пръчка канела 150 г захар 1.5 с.л. масло 150 мл червено вино 100 г боровинки 1 с.л. червен винен оцет 1 лимон сок 0.5 портокал настъргана кора

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички