Хапки от меренг и ядки
Рецепта от: Кирстен Тиболс
За тези сладки и хрупкави хапки ще са ви необходими само няколко продукта - белтъци, захар, какао и орехи, а ще получите истинска наслада за небцето.
Продукти
- 3 белтъка
- 250 г пудра захар
- 30 г холандско какао
- 200 г орехи пекан
- 20 г орехи пекан (за поръсване)
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма чиста и суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, докато увеличат обема си. Намалете силата на миксера и добавете на тънка струйка предварително пресятата пудра захар. Разбийвайте още 1 минута, докато се образува сняг с твърди връхчета.
- 2. Добавете какаото и разбъркайте на ниска скорост, до хомогенност. Сместа трябва да е лъскава.
- 3. Добавете нарязани 200 г орехи пекан и разбъркайте много внимателно.
- 4. С помощта на чаена лъжичка оформете хапки от сместа в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете хапките с малко нарязани орехи. Печете в предварително загрята фурна на 110 градуса (с вентилатор) 90 минути.
- 5. Оставете меренговите хапки да изстинат напълно на стайна температура. След това съхранявайте в буркан или кутия с херметическо затваряне.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини