За тези сладки и хрупкави хапки ще са ви необходими само няколко продукта - белтъци, захар, какао и орехи, а ще получите истинска наслада за небцето.

Продукти

  • 3 белтъка
  • 250 г пудра захар
  • 30 г холандско какао
  • 200 г орехи пекан
  • 20 г орехи пекан (за поръсване)

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма чиста и суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, докато увеличат обема си. Намалете силата на миксера и добавете на тънка струйка предварително пресятата пудра захар. Разбийвайте още 1 минута, докато се образува сняг с твърди връхчета.
  • 2. Добавете какаото и разбъркайте на ниска скорост, до хомогенност. Сместа трябва да е лъскава.
  • 3. Добавете нарязани 200 г орехи пекан и разбъркайте много внимателно.
  • 4. С помощта на чаена лъжичка оформете хапки от сместа в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете хапките с малко нарязани орехи. Печете в предварително загрята фурна на 110 градуса (с вентилатор) 90 минути.
  • 5. Оставете меренговите хапки да изстинат напълно на стайна температура. След това съхранявайте в буркан или кутия с херметическо затваряне.

Свързани рецепти

Виж всички