Хапки Капрезе
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете леко отпусналото се тесто на 8 квадратчета с приблизителни размери 15х15 см. Надупчете с вилица 4 от тях.
2. Разрежете топките моцарела на две филии. Поставете по една половинка по средата на всяко квадратче тесто. Издълбайте дупчица по средата на моцарелата и поставете цяло чери доматче в нея. Поръсете с накъсани листа босилек и фино настърган пармезан.
3. Намажете краищата на квадратчетата с предварително разбит жълтък с малко заквасена сметана. Поставете другите 4 квадратчета отгоре и притиснете добре, най-вече по краищата.
4. Направете малки кръстовидни разрези на върха на всяко пакетче, за да излиза парата. Подредете хапките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с жълтък със сметана. накрая поръсете с малко царевично брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
2. Разрежете топките моцарела на две филии. Поставете по една половинка по средата на всяко квадратче тесто. Издълбайте дупчица по средата на моцарелата и поставете цяло чери доматче в нея. Поръсете с накъсани листа босилек и фино настърган пармезан.
3. Намажете краищата на квадратчетата с предварително разбит жълтък с малко заквасена сметана. Поставете другите 4 квадратчета отгоре и притиснете добре, най-вече по краищата.
4. Направете малки кръстовидни разрези на върха на всяко пакетче, за да излиза парата. Подредете хапките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с жълтък със сметана. накрая поръсете с малко царевично брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 250 г маслено тесто 2 топки биволска моцарела 4 чери доматчета 0.5 връзка босилек 25 г пармезан 1 с.л. фино царевично брашно 1 жълтък със сметана за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем