Хапки Капрезе

Хапки Капрезе

Начин на приготвяне:

1. Нарежете леко отпусналото се тесто на 8 квадратчета с приблизителни размери 15х15 см. Надупчете с вилица 4 от тях.
2. Разрежете топките моцарела на две филии. Поставете по една половинка по средата на всяко квадратче тесто. Издълбайте дупчица по средата на моцарелата и поставете цяло чери доматче в нея. Поръсете с накъсани листа босилек и фино настърган пармезан.
3. Намажете краищата на квадратчетата с предварително разбит жълтък с малко заквасена сметана. Поставете другите 4 квадратчета отгоре и притиснете добре, най-вече по краищата.
4. Направете малки кръстовидни разрези на върха на всяко пакетче, за да излиза парата. Подредете хапките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с жълтък със сметана. накрая поръсете с малко царевично брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

Продукти

  • 250 г маслено тесто
  • 2 топки биволска моцарела
  • 4 чери доматчета
  • 0.5 връзка босилек
  • 25 г пармезан
  • 1 с.л. фино царевично брашно
  • 1 жълтък със сметана за намазване

Свързани рецепти