Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хамбургери със салса от манго

Стъпки

  1. Prev1/1Next

    Салса от манго
категория 0/5
1. В купа сложете качествена телешка или говежда кайма. Нарежете праза на тънки колелца. Ако имате листа от лайм, премахнете жилката им и ги нарежете на ситно. Ако нямате листа, настържете кората на 2 лайма. Нарежете на ситно чесъна и кориандъра. Добавете всичко към каймата.
2. Добавете сусамово олио, сос или пюре от черен боб. Овкусете с бял пипер. По желание може да сгъстите сместа с галета и яйце.
3. Върху дъска изсипете сусама. Оформете плоски кюфтета от сместа и оваляйте всяко в сусам.
4. Върху загрята скара сложете малко олио и изпечете кюфтетата от двете страни, без да ги препичате. Ако при натиск месото е еластично, кюфтето е средно готово.
5. За салсата обелете и нарежете на дребни кубчета не напълно узряло манго. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязаните на ситно кориандър и люта чушка. Овкусете със сок от лайм, сладък сос, сол, черен пипер. Разбъркайте.
6. Поднесете бургерите с кръгли питки, салса от манго и пресни зеленчуци.
Съвет: Салсата от манго отива много на риба, миди и пилешко месо.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване: