Хамбургери с портобело и домашен кетчуп
1. Почистете гъбите с четка и ги нарежете на кубчета. Запържете ги в загрят тиган с 2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Добавете ги при гъбите, поръсете със сухите подправки и гответе още 2-3 минути. Дръпнете от огъня и оставете сместа да изстине.
3. В купа смесете каймата с яйцето, галетата и запържените гъби. Омесете каймата и оформете топки. Подредете ги в тавичка, като ги сплесквате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
4. Запечете питките във фурната за 5 минути.
5. За доматения сос нарежете лука на ситно и го запържете в тиган с 1-2 с.л. зехтин. Добавете захар, сол и оцет, разбъркайте. Нарежете доматите и добавете и тях. Задушете ги за 5 минути, докато омекнат.
6. Разтворете питка, поставете шепа рукола, върху нея кюфте и доматен сос.

Продукти

  • За хамбургерите:4 гъби портобело 1 малка глава лук 1 скилидка чесън зехтин 1 ч.л. сухи провансалски подправки /мащерка риган розмарин босилек/ 400 г говежда или телешка кайма 1 яйце 2 с.л. галета 4 питки 125 г руколаЗа домашния кетчуп:4 узрели домата 1 глава лук 1 с.л. бял винен оцет 1 ч.л. захар сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички