Начин на приготвяне:

1. За кюфтетата сложете в купа накълцаното на ситно говеждо или телешко месо. Добавете настъргания пармезан, настъргания лук, галетата и яйцето. Омесете каймата добре, след това оформете 2 големи кюфтета, сплескайте ги и ги поставете в хладилник да се стегнат.
2. За карамелизирания лук нарежете на тънки полумесеци голяма глава лук. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и сложете лука. Поръсете със захар и дбавете бирата. Гответе 5-10 минути, до омекване.
3. Загрейте скара и изпечете кюфтетата от двете страни, като ги поръсвате със сол и черен пипер.
4. Разрежете питките на две. върху долната част на питката подредете листа зелена салата и разрязани чери доматчета. Отгоре поставете кюфтето. Поръсете с люспи пармезан, върху тях поставете купчинка карамелизиран лук. Захлупете  с горната част на хлебчето.

Продукти

  • 200 г говеждо или телешко месо
  • 1 с.л. галета
  • 1 с.л. прясно настърган пармезан
  • 2 глави лук шалот
  • 1 яйце
  • 2 питки хляб рустик
  • листа маруля
  • листа рукола
  • чери доматчета
  • пармезан
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти