Хамбургер локо моко

Хамбургер локо моко

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно чесъна и лука. Накиснете хляба без кората в прясното мляко. В купа сложете каймата и я овкусете със сол и черен пипер. Добавете лука, чесъна, хляба и едно яйце. Омесете каймата и направете 4 големи кюфтета. Притиснете ги, за да станат по-плоски и ги изпържете в тиган с малко мазнина.
2. Сварете ориза за 8 минути и го оставете да стои захлупен още 15 минути.
3. В мазнината, в която сте пържили кюфтетата, запържете брашното, като бъркате. Като се изпече, след 1-2 минути, добавете телешкия бульон, соевия сос и малко кетчуп. Сосът не е трябва да е много рядък. Прецедете го, за да няма бучки и остатъци от месото.
4. Изпържете яйцата.
5. Направете салата, като нарежете на тънки ленти плодовете и зеленчуците. Овкусете салатата с малко чили сос, сока от 1/2 лимон, настърган кокос и зехтин.
6. Сервирайте варения ориз за основа на хамбургера, върху него сложете кюфте. Следва пържено яйце. Полейте обилно със сос и гарнирайте със салата.

Продукти

  • 300 г ориз
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 филии бял хляб
  • 200 мл обезмаслено прясно мляко
  • 5 яйца
  • 450 г мляно говеждо месо
  • слънчогледово олио
  • сол и черен пипер

За салатата:

  • 3 домата
  • 1 зелена чушка
  • 1 манго
  • 1 авокадо
  • лимонов сок
  • 1 с.л. настърган кокос
  • чили сос
  • 1 глава лук

За соса:

  • 2 с.л. соев сос
  • сос кетчуп
  • 100 мл телешки бульон
  • 1 с.л. брашно

Свързани рецепти