Хайвер от патладжани с орехи и блини
Рецепта от: Дейвид Майърс и Саймън Кинг

1. За блините пресейте двата вида брашно в купа. Добавете солта и маята и разбъркайте. Отделете белтъците от жълтъците.
2. Затоплете леко прясното мляко и сметаната. Дръпнете от огъня сместа и добавете двата жълтъка. Разбъркайте. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Покрийте купата с тестото и оставете на топло за 30 минути.
3. Разбийте белтъците до пухкавост, добавете ги към тестото и смесете внимателно, до хомогенност. Покрийте тестото и оставете на топло за 1 час.
4. Разтопете малко масло в тиган с незалепващо покритие. Сипете по 1 с.л. от сместа за блин, след 20 секунди добавете още 0.5 с.л. от сместа, за да остане вътрешността мека. Пържете до златисто, от двете страни. От приготвената смес ще се получат около 20 блинчета.
5. За хайвера от патладжани надупчете патладжаните на няколко места. Обелете 2 скилидки чесън и ги нарежете на филийки. В отворите поставете парченца чесън. Печете патладжаните в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.
6. Обелете патладжаните, отстранете дръжката и семките и нарежете на ситно. Сложете нарязаните патладжани в купа и добавете пресовани другите 2 скилидки чесън, сока на лимона, нарязаните на ситно магданоз и мента и нарязаните орехи. Разбъркайте добре и овкусете със сол. Добавете зехтин и отново разбъркайте.
7. Поднесете топлите блини с хайвер от патладжани, малко сметана, зърна нар и стръкчета копър.
2. Затоплете леко прясното мляко и сметаната. Дръпнете от огъня сместа и добавете двата жълтъка. Разбъркайте. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Покрийте купата с тестото и оставете на топло за 30 минути.
3. Разбийте белтъците до пухкавост, добавете ги към тестото и смесете внимателно, до хомогенност. Покрийте тестото и оставете на топло за 1 час.
4. Разтопете малко масло в тиган с незалепващо покритие. Сипете по 1 с.л. от сместа за блин, след 20 секунди добавете още 0.5 с.л. от сместа, за да остане вътрешността мека. Пържете до златисто, от двете страни. От приготвената смес ще се получат около 20 блинчета.
5. За хайвера от патладжани надупчете патладжаните на няколко места. Обелете 2 скилидки чесън и ги нарежете на филийки. В отворите поставете парченца чесън. Печете патладжаните в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.
6. Обелете патладжаните, отстранете дръжката и семките и нарежете на ситно. Сложете нарязаните патладжани в купа и добавете пресовани другите 2 скилидки чесън, сока на лимона, нарязаните на ситно магданоз и мента и нарязаните орехи. Разбъркайте добре и овкусете със сол. Добавете зехтин и отново разбъркайте.
7. Поднесете топлите блини с хайвер от патладжани, малко сметана, зърна нар и стръкчета копър.
Продукти
- За блините:175 г бяло брашно 55 г брашно от елда 1 ч.л. сол 200 г заквасена сметана 225 мл прясно мляко 2 белтъка от свободно отглеждани кокошки бучка масло 7 г суха маяЗа хайвера:2 големи патладжана 4 скилидки чесън 1 лимон сок 2 с.л. зехтин 2 с.л. нарязан магданоз 2 с.л. нарязани листа мента 50 г орехиДопълнително: заквасена сметана зърна нар 3 стръка копър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дейвид Майърс и Саймън Кинг
Пан рустико
Рецепти Дейвид Майърс и Саймън Кинг
Шоколадово-портокалово суфле
Рецепти Дейвид Майърс и Саймън Кинг
Балтийски борш
Рецепти Дейвид Майърс и Саймън Кинг
Лепкав карамелен пудинг
Рецепти Дейвид Майърс и Саймън Кинг
Рум бабá с лимончело
Рецепти Дейвид Майърс и Саймън Кинг
Грахова супа