Гурме телешки бургери
Рецепта от: Хера Те Курапа
Тези бургери се правят бързо и лесно. Поставят се в нарязан хляб чабата и се гарнират със сирене Камамбер, червено цвекло, краставица и лук. Насладете им се с чаша студена лимонада!
Продукти
- 1 морков
- 2 стръка пресен лук
- 250 г телешка кайма
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. сладък лют тайландски сос
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. мека кафява захар
- олио
- 250 г сирене Камамбер
- 2 питки чабата
- краставица
- червен лук
- червено цвекло
- микс зелени салати
Начин на приготвяне:
- 1. Настържете моркова в голяма купа. Добавете зелената част на пресния лук, нарязана на тънки кръгчета, нарязания на ситно чесън и каймата. Добавете двата вида сос и кафявата захар. Омесете всичко много добре. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 10 минути.
- 2. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган. Оформете големи кюфтета и ги сплескайте. Пържете по 5 минути от всяка страна.
- 3. Разрежете питките и поставете по 1 бургер във всяка. Докато е топъл, подредете върху него резени сирене Камамбер. След това подредете зеленчуци – тънки кръгчета краставица, цвекло, червен лук. Завършете с листа зелена салата. Затворете питката и разрежете на две, по желание.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи