Тези бургери се правят бързо и лесно. Поставят се в нарязан хляб чабата и се гарнират със сирене Камамбер, червено цвекло, краставица и лук. Насладете им се с чаша студена лимонада!

Продукти

  • 1 морков
  • 2 стръка пресен лук
  • 250 г телешка кайма
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. сладък лют тайландски сос
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мека кафява захар
  • олио
  • 250 г сирене Камамбер
  • 2 питки чабата
  • краставица
  • червен лук
  • червено цвекло
  • микс зелени салати

Начин на приготвяне:

  • 1. Настържете моркова в голяма купа. Добавете зелената част на пресния лук, нарязана на тънки кръгчета, нарязания на ситно чесън и каймата. Добавете двата вида сос и кафявата захар. Омесете всичко много добре. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 10 минути.
  • 2. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган. Оформете големи кюфтета и ги сплескайте. Пържете по 5 минути от всяка страна.
  • 3. Разрежете питките и поставете по 1 бургер във всяка. Докато е топъл, подредете върху него резени сирене Камамбер. След това подредете зеленчуци – тънки кръгчета краставица, цвекло, червен лук. Завършете с листа зелена салата. Затворете питката и разрежете на две, по желание.

Свързани рецепти

Виж всички