Гурме талятели със сос Карбонара
Рецепта от: Лука Чиано
Тази рецепта за паста със сос Карбонара е малко по-специална. За да се получи въздушен и гладък соса, ще трябва да използвате "су-вид" метод на готвене.
Продукти
- 70 г жълтъци
- 50 г настъргано сирене Пекорино
- 100 мл прясно мляко
- 100 г безсолно масло
- 200 г гуанчале
- 4 с.л. зърна черен пипер
- 400 г талятели
Начин на приготвяне:
- 1. За соса поставете жълтъците, прясното мляко и настърганото сирене в термоустойчив плик за су-вид готвене. Поставете плика в тенджера с вода, която е загрята до 73 градуса с помощта на уред за су-вид готвене. Защипете горния крайна плика с щипка за съда. Гответе 35 минути.
- 2. След това пресипете съдържанието на плика във висок съд и пасирайте с помощта на пасатор. Пресипете соса в сифон с 2 патрона с газ, затворете и разклатете добре. Дръжте го топъл, на 70 градуса.
- 3. Запечете зърната черен пипер в сух тиган за 10 минути, като разтръсквате от време на време. След това прехвърлете пипера в хаванче и го счукайте.
- 4. Нарежете гуанчалето на тънки резени, а след това на малки правоъгълничета. Запържете ги в сух тиган, на умерен огън, до хрупкавост и златист цвят.
- 5. Сварете талятелите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прехвърлете сварената паста в тигана с гуанчале заедно с малко от водата от варенето. Дръпнете от огъня и разбъркайте.
- 6. Сервирайте талятели с гуанчале в чиния. Шприцовайте соса Карбонара от сифона по цялата повърхност на пастата. Поръсете със счукан черен пипер и разбъркайте много добре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци