Тази рецепта за паста със сос Карбонара е малко по-специална. За да се получи въздушен и гладък соса, ще трябва да използвате "су-вид" метод на готвене.

Продукти

  • 70 г жълтъци
  • 50 г настъргано сирене Пекорино
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г безсолно масло
  • 200 г гуанчале
  • 4 с.л. зърна черен пипер
  • 400 г талятели

Начин на приготвяне:

  • 1. За соса поставете жълтъците, прясното мляко и настърганото сирене в термоустойчив плик за су-вид готвене. Поставете плика в тенджера с вода, която е загрята до 73 градуса с помощта на уред за су-вид готвене. Защипете горния крайна плика с щипка за съда. Гответе 35 минути.
  • 2. След това пресипете съдържанието на плика във висок съд и пасирайте с помощта на пасатор. Пресипете соса в сифон с 2 патрона с газ, затворете и разклатете добре. Дръжте го топъл, на 70 градуса.
  • 3. Запечете зърната черен пипер в сух тиган за 10 минути, като разтръсквате от време на време. След това прехвърлете пипера в хаванче и го счукайте.
  • 4. Нарежете гуанчалето на тънки резени, а след това на малки правоъгълничета. Запържете ги в сух тиган, на умерен огън, до хрупкавост и златист цвят.
  • 5. Сварете талятелите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прехвърлете сварената паста в тигана с гуанчале заедно с малко от водата от варенето. Дръпнете от огъня и разбъркайте.
  • 6. Сервирайте талятели с гуанчале в чиния. Шприцовайте соса Карбонара от сифона по цялата повърхност на пастата. Поръсете със счукан черен пипер и разбъркайте много добре.

Свързани рецепти

Виж всички