Подготовка

1. Смесете всички съставки за дресинга в бурканче и ги разбъркайте добре. Затворете буркана, разклатете го хубаво и го поставете в съд с гореща вода за 10 мин. Така ще изпъкне по-добре аромата на подправките. 2. Обелете авокадото и го срежете на две половини. Отстранете костилката и запълнете вдлъбнатината от нея със сирене. Всяка половинка срежете на два резена. 3. Оваляйте едната страна на всеки резен в счуканите бадеми и запържете парчетата за кратко в зехтина само от страната на бадемите. 4. Накъсайте зеленчуците, смесете ги и ги разпределете в салатни чини

Продукти

  • 1 авокадо
  • 60 г меко козе сирене
  • 40 г смлени бадеми
  • 1 сабата айсберг
  • 1 рукола
  • 1 радикио

За дресинга:

  • 1 с.л. сух счукан кориандър
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
  • 0.5 ч.л. мащерка
  • сол на вкус

Свързани рецепти