Подготовка
1. Смесете всички съставки за дресинга в бурканче и ги разбъркайте добре. Затворете буркана, разклатете го хубаво и го поставете в съд с гореща вода за 10 мин. Така ще изпъкне по-добре аромата на подправките. 2. Обелете авокадото и го срежете на две половини. Отстранете костилката и запълнете вдлъбнатината от нея със сирене. Всяка половинка срежете на два резена. 3. Оваляйте едната страна на всеки резен в счуканите бадеми и запържете парчетата за кратко в зехтина само от страната на бадемите. 4. Накъсайте зеленчуците, смесете ги и ги разпределете в салатни чини
Продукти
- 1 авокадо
- 60 г меко козе сирене
- 40 г смлени бадеми
- 1 сабата айсберг
- 1 рукола
- 1 радикио
За дресинга:
- 1 с.л. сух счукан кориандър
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
- 0.5 ч.л. мащерка
- сол на вкус