"Гурме" салата
Продукти
- 1 авокадо 60 г меко козе сирене 40 г смлени бадеми 1 сабата айсберг 1 рукола 1 радикиоЗа дресинга:1 с.л. сух счукан кориандър 2 с.л. мед 2 с.л. лимонов сок 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер 0.5 ч.л. мащерка сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Смесете всички съставки за дресинга в бурканче и ги разбъркайте добре. Затворете буркана, разклатете го хубаво и го поставете в съд с гореща вода за 10 мин. Така ще изпъкне по-добре аромата на подправките. 2. Обелете авокадото и го срежете на две половини. Отстранете костилката и запълнете вдлъбнатината от нея със сирене. Всяка половинка срежете на два резена. 3. Оваляйте едната страна на всеки резен в счуканите бадеми и запържете парчетата за кратко в зехтина само от страната на бадемите. 4. Накъсайте зеленчуците, смесете ги и ги разпределете в салатни чини
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата