Гулаш с говеждо и ориз
1. Нарежете лука на ситно. /За това ястие лукът трябва да е много - едно към едно с количеството месо./ Задушете лука в тенджера с мазнина за 1-2 минути. Нарежете месото на парчета и добавете и него в тенджерата. Захлупете съда за 15-20 минути.
2. Сварете бял ориз в съотношение 1:2 с вода. Варете ориза полузахлупен 10 минути след завиране на водата.
3. Към месото добавете лютата чушка, нарязана на колелца, доматеното пюре. Пуснете дафиновия лист и овкусете със сол и черен пипер. Добавете вода, без да покривате месото. Разбъркайте и оставете ястието на слаб огън.
4. В блендер смелете нарязания на кубчета бекон, чесъна, магданоза и нарязаните предварително зърна кимион. Добавете смляната смес към гулаша, когато той е готов. Оставете още минута-две ястието да поври.
5. Сервирайте основа от варен ориз, а отгоре гулаш.

Продукти

  • 500 г говеждо месо 5 скилидки чесън 100 г пушен бекон 4 глави лук 2 бр. пресни дафинови листа 1 шепа магданоз семена кимион 1 бр. люта червена чушка 1 с.л. доматено пюре олио сол и черен пипер 400 г ориз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички