Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гулаш с говеждо и ориз

категория 0/5
1. Нарежете лука на ситно. /За това ястие лукът трябва да е много - едно към едно с количеството месо./ Задушете лука в тенджера с мазнина за 1-2 минути. Нарежете месото на парчета и добавете и него в тенджерата. Захлупете съда за 15-20 минути.
2. Сварете бял ориз в съотношение 1:2 с вода. Варете ориза полузахлупен 10 минути след завиране на водата.
3. Към месото добавете лютата чушка, нарязана на колелца, доматеното пюре. Пуснете дафиновия лист и овкусете със сол и черен пипер. Добавете вода, без да покривате месото. Разбъркайте и оставете ястието на слаб огън.
4. В блендер смелете нарязания на кубчета бекон, чесъна, магданоза и нарязаните предварително зърна кимион. Добавете смляната смес към гулаша, когато той е готов. Оставете още минута-две ястието да поври.
5. Сервирайте основа от варен ориз, а отгоре гулаш.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович