Гуакамоле

Гуакамоле

Начин на приготвяне:

1. Разрежете авокадото на две и го завъртете, за да се отделят двете половини. Отстранете костилката и извадете вътрешността на всяка половина. Намачкайте двете авокада в купа с помощта на вилица. Добавете сок от лайм и разбъркайте.
2. Обелете и нарежете лука на ситно и го добавете при авокадото заедно с пресования чесън. Добавете нарязаните на ситно люта чушка и листа кориандър и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Нарежете домата на кубчета и го добавете. Разбъркайте и поставете в хладилник.

Продукти

  • 2 зрели авокадо
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 връзка кориандър
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 домат
  • 1 с.л. сок от лайм
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти