Гроздов хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смесете брашното с ригана и солта. Изсипете брашното върху плота и направете кладенче в него. Изсипете в него маята, разтворена леко във водата и започнете да смесвате продуктите. Добавете и зехтина и продължете месенето докато получите гладко тесто.
2. Поставете тестото в намаслена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втасва 1 час.
3. Разточете тестото много тънко, в правоъгълна форма. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете го с разтопено масло.
4. Измийте и подсушете зърната черно и бяло грозде. Наредете ги шахматно върху половината тесто, като оставяте свободни по 1-2 см от краищата. Прегънете тестото и го притиснете хубаво.
5. Намажете отново с разтопено масло тестото. Поставете още зърна грозде - в празните пространства между долните. Поръсете риган и поставете парченца горгонзола.
6. Печете гроздовия хляб в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
2. Поставете тестото в намаслена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втасва 1 час.
3. Разточете тестото много тънко, в правоъгълна форма. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете го с разтопено масло.
4. Измийте и подсушете зърната черно и бяло грозде. Наредете ги шахматно върху половината тесто, като оставяте свободни по 1-2 см от краищата. Прегънете тестото и го притиснете хубаво.
5. Намажете отново с разтопено масло тестото. Поставете още зърна грозде - в празните пространства между долните. Поръсете риган и поставете парченца горгонзола.
6. Печете гроздовия хляб в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
Продукти
- За тестото:350 г брашно 1 с.л. сух риган 7 г суха мая 200 мл хладка вода 3 с.л. зехтинЗа пълнежа:375 г грозде 40 г масло 2 с.л. сух риган 150 г горгонзола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад