1. Сложете млякото в тензух и го отцедете много добре - за около 24 часа. След това го смесете със сладкото от рози, меда и канелата.


2. Загрейте маслото и запържете гриса до златисто. Сипете захарта и ванилията, налейте около 400 мл вода и бъркайте, докато грисът набъбне и сместа се сгъсти. Настържете моцарелата, сипете я при гриса и гответе на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се получи еластично тесто.

3. Махнете от котлона, покрийте с фолио и охладете. След това разточете на тънка кора между два пласта прозрачно фолио.

4. Нарежете на дебели ленти и върху всяка поставете от меденото мляко. Завийте на рула. Поръсете с накълцани орехи и листа от рози. Сервирайте десерта охладен.

Продукти

  • За грис халвата:
  • 160 г пшеничен грис
  • 220 г захар
  • 50 г краве масло
  • 250 г моцарела
  • 1 пакетче ванилия
  • За меденото мляко:
  • 800 г кисело мляко
  • 2 с.л. сладко от рози
  • 2 с.л. мед
  • щипка канела
  • За гарниране:
  • смлени орехи
  • розови листа

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички