Начин на приготвяне:

1. В тенджерка настържете фино кората на предварително измития и подсушен портокал. След това изтискайте сока му и сипете изсипете портокаловия сок и добавете захарта.
2. Добавете обеления и нарязан на тънки филийки джинджифил, гвоздейчета карамфил и счупените на две пръчки канела. Оставете сместа да заври.
3. Добавете виното и ракията и оставете сместа да ври 10 минути.
4. Прецедете греяното вино. При сервиране пуснете няколко филирани бадема на дъното на чаша за вино, тънко парче портокал и 1-2 листа мента. Налейте от виното и поднесете.

Продукти

  • 1 портокал
  • настъргана кора и сок
  • 0.5 ч.ч. кафява захар
  • 3 пръчки канела
  • 1 ч.л. гвоздейчета карамфил
  • 3 см корен джинджифил
  • 1 бутилка качествено червено вино
  • 200 мл ракия

За гарниране:

  • 1 с.л. филирани бадеми
  • листа мента
  • 0.5 портокал

Свързани рецепти