Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гратен с риба треска

категория 0/5
1. Поставете филетата риба в тенджера и я залейте с прясното мляко. Добавете афиновия лист и парче кора от предварително измит лимон. Варете рибата 6 минути. След това я прецедете, като запазите прясното мляко. Накъсайте на парченца рибата.
2. В тенджера загрейте 2-3 с.л. зехтин. Добавете обелените и настъргани глави лук и сладки картофи. Овкусете със сол и черен пипер. Щом се изпари водата от зеленчуците, добавете счуканите скилидки чесън и нарязания на ситно магданоз. Добавете 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бяло вино. Задушете картофите до готовност и дръпнете от огъня.
3. Направете сос бешамел като разтопите маслото и запържите в него брашното за минута-две. След това добавете млякото от варенето на риба, на струйка, като разбърквате непрекъснато. Овкусете със сол и черен пипер и бъркайте без прекъсване до получаването на гладък и плътен сос.
4. Изрежете кората на филиите хляб и нарежете вътрешността на кулчета. Сложете кубчетаат хляб в кухненски робот или блендер заедно с магданоза и настърганото сирене. Смелете фино.
5. На дъното на огнеупорни купички сложете 1 с.л. сос бешамел. Отгоре сипете лук и картофи. Върху тях - парченца риба. Полейте със сос бешамел,  накрая поръсете със сместа от хляб и кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш