Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гранола с поширани смокини

категория 5/5
1. За гранолата нарежете лешниците. Разтопете маслото в тиган заедно със захарта. Добавете меласа от смокини или фурми, или мед. Разбъркайте и веднага добавете нарязаните лешници и оризовите пуканки. Разбъркайте добре.
2. Постелете тава с хартия за печене и разстелете сместа за гранола върху нея на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 5 минути.
3. Отстранете дръжките на сушените смокини и ги нарежете на ситно. Щом извадите топлата гранола, поръсете върху нея нарязаните смокини. начупете гранолата и я смесете с тях.
4. За пошираните смокини сипете прясно изтискан сок от нар /разрязва се на две като портокал и се изтисква ръчно със сокоизтисквачка за цитруси/ в тенджерка. Обелете кората на портокала на едро и изтискайте сока му. Добавете ги в тенджерката заедно със захарта, пръчката канела и разтворените шушулки кардамон.
5. Отстранете дръжките на смокините. Направете кръстовиден разрез във всяка смокиня, без да я разрязвате до долу. Пуснете смокините в сместа в тенджерката. Щом сместа заври, оберете пяната и варете смокините докато омекнат.
6. В купичка сипете няколко лъжици пълномаслено кисело мляко, върху него сипете гранола със сушени смокини и гарнирайте с лъжица поширани смокини.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар