1. В тенджерка разтопете маслото и добавете кленовия сироп. Охладете сместа за 10 минути.

2. В голяма купа сипете пуканата киноа, овесените ядки, двата вида семки и сусам. Нарежете ядките и добавете и тях. Добавете какаовите люспи и едро счуканите кафеени зърна. Добавете канела и сол и разбъркайте. Залейте със сместа от разтопено масло и кленов сироп и разбъркайте добре.

3. Изсипете сместа в две плоски тави, постлани с хартия за печене, като я разстилате на равномерен слой с дебелина 1 см. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 12-18 минути.

4. Пресипете или начупете сместа в голяма купа. Добавете сушените плодове (нарежете сушените кайсии), кокосовия чипс и нарязания на ситно шоколад. Разбъркайте. Съхранявайте гранолата в буркани или кутии с херметическо затваряне.

4. Сервирайте домашна гранола с няколко лъжици кисело мляко и пресни малини, къпини, боровинки и др.

Продукти

  • 25 г пукана киноа
  • 70 г какаови люспи
  • 30 г печени кафеени зърна
  • 300 г овесени ядки
  • 200 г семена - слънчогледови, тиквени, сусам
  • 50 г сурови бадеми
  • 50 г сурови бланширани лещници
  • 50 г сурови орехи
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г кленов сироп
  • 75 г безсолно масло
  • 200 г сушени плодове - тъмни и златни стафиди, червени боровинки, кайсии
  • 50 г кокосов флейкс
  • 50 г натурален шоколад (70% какао)
  • За сервиране:
  • кисело мляко
  • пресни горски плодове

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички