Гранола с кафе, какао и кленов сироп
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В тенджерка разтопете маслото и добавете кленовия сироп. Охладете сместа за 10 минути.
2. В голяма купа сипете пуканата киноа, овесените ядки, двата вида семки и сусам. Нарежете ядките и добавете и тях. Добавете какаовите люспи и едро счуканите кафеени зърна. Добавете канела и сол и разбъркайте. Залейте със сместа от разтопено масло и кленов сироп и разбъркайте добре.
3. Изсипете сместа в две плоски тави, постлани с хартия за печене, като я разстилате на равномерен слой с дебелина 1 см. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 12-18 минути.
4. Пресипете или начупете сместа в голяма купа. Добавете сушените плодове (нарежете сушените кайсии), кокосовия чипс и нарязания на ситно шоколад. Разбъркайте. Съхранявайте гранолата в буркани или кутии с херметическо затваряне.
4. Сервирайте домашна гранола с няколко лъжици кисело мляко и пресни малини, къпини, боровинки и др.
Продукти
- 25 г пукана киноа
- 70 г какаови люспи
- 30 г печени кафеени зърна
- 300 г овесени ядки
- 200 г семена - слънчогледови, тиквени, сусам
- 50 г сурови бадеми
- 50 г сурови бланширани лещници
- 50 г сурови орехи
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. сол
- 200 г кленов сироп
- 75 г безсолно масло
- 200 г сушени плодове - тъмни и златни стафиди, червени боровинки, кайсии
- 50 г кокосов флейкс
- 50 г натурален шоколад (70% какао)
- За сервиране:
- кисело мляко
- пресни горски плодове
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем