1. За гранитата добавете захарта към топлото кафе и разбъркайте докато тя се разтвори. Добавете водата и изсипете сместа в машина за сладолед. Ако не разполагате с машина за сладолед, изсипете сместа в тавичка и я поставете във фризера. На всеки 30 минути, в продължение на 2 часа, вадете тавичката и разрохквайте сместа.

2. За крема разбийте яйцата с рикотата, захарта и ванилията до креомообразна смес. Пресипете в пош за еднократна употреба и охладете.

3. За сладките разбийте яйцата със захарта. Добавете грапата и разбъркайте. Добавете брашното и омесете. Добавете маслото и продължете да месите, докато то се поеме. След това извадете тестото върху набрашнен плот и месете с натиск в продължение на 5 минути, до получаването на гладко и еластично тесто.. Увийте тестото във фолио и поставете в хладилник за 30-60 минути. След това го разточете  на правоъгълен лист, с дебелина 5 мм. С помощта на назъбено ножче нарежете тестото на правоъгълници с размери 15х6-8 см.

4. Загрейте олиото в дълбок съд до 180 градуса. Пържете сладките по 3 минути от всяка страна. Докато са топли, поръсете обилно с пудра захар.

5. В купичка сипете гранита от кафе. Върху нея шприцовайте крем с рикота. Най-отгоре поставете пържена сладка.

Продукти

  • За гранитата:
  • 500 мл кафе еспресо
  • 100 г захар
  • 50 мл вода
  • За крема:
  • 125 г рикота
  • 35 г захар
  • 1/2 ч.л. ванилов екстракт
  • За  сладките:
  • 250 г брашно тип 00
  • 25 г меко масло
  • 25 г захар
  • 2 яйца
  • 1 1/2 ч.л. грапа
  • пудра захар за поръсване
  • 1 литър олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички