Гранита от червен портокал
Рецепта от: Дона Хей
1. Сложете в тенджерка водата и захарта. Бъркайте сместа на бавен огън докато захарта се разтопи. След това оставете сиропа да се охлади.
2. Изтискайте сок от портокалите. Добавете го към охладения захарен сироп.
3. Пресипете сместа в метален съд и я замразете във фризер за 4 часа.
4. С вилица настържете гранитата и я сервирайте в стъклени чаши.
2. Изтискайте сок от портокалите. Добавете го към охладения захарен сироп.
3. Пресипете сместа в метален съд и я замразете във фризер за 4 часа.
4. С вилица настържете гранитата и я сервирайте в стъклени чаши.
Продукти
- 300 мл вода 220 г пудра или фина захар 500 мл сок от червени портокали
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни