Начин на приготвяне:
Нарежете лука на едри полукръгчета. Сложете го да се задуши в мазнина. Към него добавете нарязания на кубчета бекон, докато той стане златист. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и грах от консерва с част от течността. Може да се ползва и сух грах, но той трябва да е накиснат от предишната вечер. Накрая сложете накълцан див лук.
Нарежете моркова на плоски парчета, карфиолът разкъсайте на малки розички, а на краставицата извадете мократа част - семките и я нарежете на парчета. В тенджера сложете оцета, захарта и вода колкото да покрие зеленчуците. Варете ги около 3 минути и ги прецедете. Отделно сварете картофите.
За салатата нарежете киселите краставички на дребно, репичките на по-едро, а салатите накъсайте. За дресинга смесете съставките до гладкост и залейте салатата.
В чинията гарнирайте варени картофи, обилно количество сладко-кисели зеленчуци, бекон с грах и салата.
Нарежете моркова на плоски парчета, карфиолът разкъсайте на малки розички, а на краставицата извадете мократа част - семките и я нарежете на парчета. В тенджера сложете оцета, захарта и вода колкото да покрие зеленчуците. Варете ги около 3 минути и ги прецедете. Отделно сварете картофите.
За салатата нарежете киселите краставички на дребно, репичките на по-едро, а салатите накъсайте. За дресинга смесете съставките до гладкост и залейте салатата.
В чинията гарнирайте варени картофи, обилно количество сладко-кисели зеленчуци, бекон с грах и салата.
Продукти
- 400 г картофи
- 2 глави лук
- 400 г бекон
- 450 г грах
- 0.25 връзка див лук
- 100 мл оцет
- 50 г захар
- 1 морков
- 1 краставица
- 0.5 глава карфиол
- сол и черен пипер на вкус
- олио
За салатата:
- 2 кисели краставички
- 0.5 връзка репички
- 300 г смесена зелена салата
За дресинга:
- 100 мл нискомаслено кисело мляко
- 1 с.л. горчица