Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Грах със сладко-кисели зеленчуци

категория 0/5
Нарежете лука на едри полукръгчета. Сложете го да се задуши в мазнина. Към него добавете нарязания на кубчета бекон, докато той стане златист. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и грах от консерва с част от течността. Може да се ползва и сух грах, но той трябва да е накиснат от предишната вечер. Накрая сложете накълцан див лук.
Нарежете моркова на плоски парчета, карфиолът разкъсайте на малки розички, а на краставицата извадете мократа част - семките и я нарежете на парчета. В тенджера сложете оцета, захарта и вода колкото да покрие зеленчуците. Варете ги около 3 минути и ги прецедете. Отделно сварете картофите.
За салатата нарежете киселите краставички на дребно, репичките на по-едро, а салатите накъсайте. За дресинга смесете съставките до гладкост и залейте салатата.
В чинията гарнирайте варени картофи, обилно количество сладко-кисели зеленчуци, бекон с грах и салата.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен