Грах със сладко-кисели зеленчуци
Нарежете лука на едри полукръгчета. Сложете го да се задуши в мазнина. Към него добавете нарязания на кубчета бекон, докато той стане златист. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и грах от консерва с част от течността. Може да се ползва и сух грах, но той трябва да е накиснат от предишната вечер. Накрая сложете накълцан див лук.
Нарежете моркова на плоски парчета, карфиолът разкъсайте на малки розички, а на краставицата извадете мократа част - семките и я нарежете на парчета. В тенджера сложете оцета, захарта и вода колкото да покрие зеленчуците. Варете ги около 3 минути и ги прецедете. Отделно сварете картофите.
За салатата нарежете киселите краставички на дребно, репичките на по-едро, а салатите накъсайте. За дресинга смесете съставките до гладкост и залейте салатата.
В чинията гарнирайте варени картофи, обилно количество сладко-кисели зеленчуци, бекон с грах и салата.

Продукти

  • 400 г картофи 2 глави лук 400 г бекон 450 г грах 0.25 връзка див лук 100 мл оцет 50 г захар 1 морков 1 краставица 0.5 глава карфиол сол и черен пипер на вкус олиоЗа салатата:2 кисели краставички 0.5 връзка репички 300 г смесена зелена салатаЗа дресинга:100 мл нискомаслено кисело мляко 1 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички