Грах с кюфтета
Рецепта от: Стоян и Лора
1. В купа смесете каймата, яйцето, нарязания на ситно магданоз и предварително накиснатия във вода и отцеден хляб. Овкусете със счуканото в хаванче копърово семе, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
2.От сместа оформете малки сплескани кюфтета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете от двете страни в тиган с половината от зехтина, докато станат златисти. Извадете ги.
3. В същия съд загрейте останалия зехтин и запържете нарязаните на ситно лук и чесън, както и морковът, нарязан на малки кубчета. Добавете граха и найлете 200 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Върнете кюфтета в тигана. След 5 минути добавете шерито. Гответе ястието 10-15 минути, до готовност.
Продукти
- 500 г кайма от свинска плешка
- 1 яйце
- 4 стръка магданоз
- 2 филии бял хляб
- 0.5 ч.л. семена от копър
- сол и черен пипер
- брашно за овалване
- 40 мл зехтин
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 морков
- 300 г замразен грах
- 150 мл шери
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне