1. В купа смесете каймата, яйцето, нарязания на ситно магданоз и предварително накиснатия във вода и отцеден хляб. Овкусете със счуканото в хаванче копърово семе, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

2.От сместа оформете малки сплескани кюфтета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете от двете страни в тиган с половината от зехтина, докато станат златисти. Извадете ги.

3. В същия съд загрейте останалия зехтин и запържете нарязаните на ситно лук и чесън, както и морковът, нарязан на малки кубчета. Добавете граха и найлете 200 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Върнете кюфтета в тигана. След 5 минути добавете шерито. Гответе ястието 10-15 минути, до готовност.

Продукти

  • 500 г кайма от свинска плешка
  • 1 яйце
  • 4 стръка магданоз
  • 2 филии бял хляб
  • 0.5 ч.л. семена от копър
  • сол и черен пипер
  • брашно за овалване
  • 40 мл зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 300 г замразен грах
  • 150 мл шери

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички