Грах и бакла с мента и чили
Рецепта от: Джейми Оливър
Това е рецепта за зеленчуково ястие с пролетни грах и бакла.
Продукти
- 200 г замразен грах
- 200 г замразена бакла
- 1 връзка прясна мента
- 1 червена люта чушка
- 1 лимон
- сол и черен пипер
- зехтин екстра върджин
- червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете листата мента, а стъблата завържете с готварски конец. По-малките листа мента оставете за поръсване, а останалите нарежете на ситно.
- 2. В съд с вряща вода пуснете връзката стъбла и голяма щипка сол. Пуснете замразените грах и бакла за 2 минути. След това ги прецедете, като запазите около 50 мл от водата.
- 3. В голяма, дълбока чиния настържете фино кората на лимона и добавете изцедения му сок. Поръсете със сол и зехтин. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно и я добавете заедно с нарязаната на ситно мента. Добавете водата от варенето и разбъркайте всичко.
- 4. Добавете граха и баклата и разбъркайте всичко много добре. Поръсете с отделените листенца мента. поднесете самостоятелно или добавете към ризото, паста, задушено пилешко или риба.
- За повече информация посетете www.jamieoliver.com
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Джейми Оливър
Селски зеленчуков пай
Рецепти Примож Долничар
Смес от сушени зеленчуци
Рецепти Донал Скиан
Печени картофи
Рецепти Надия Хюсеин
Пикантни пържени картофи
Рецепти Том Керидж
Салата с печен на скара карфиол
Рецепти Примож Долничар
Туршия от зеле
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак