Грах и бакла с мента и чили

Грах и бакла с мента и чили

Начин на приготвяне:

1. Отделете листата мента, а стъблата завържете с готварски конец. По-малките листа мента оставете за поръсване, а останалите нарежете на ситно.
2. В съд с вряща вода пуснете връзката стъбла и голяма щипка сол. Пуснете замразените грах и бакла за 2 минути. След това ги прецедете, като запазите около 50 мл от водата.
3. В голяма, дълбока чиния настържете фино кората на лимона и добавете изцедения му сок. Поръсете със сол и зехтин. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно и я добавете заедно с нарязаната на ситно мента. Добавете водата от варенето и разбъркайте всичко.
4. Добавете граха и баклата и разбъркайте всичко много добре. Поръсете с отделените листенца мента. поднесете самостоятелно или добавете към ризото, паста, задушено пилешко или риба.

За повече информация посетете www.jamieoliver.com

Продукти

  • 200 г замразен грах
  • 200 г замразена бакла
  • 1 връзка прясна мента
  • 1 червена люта чушка
  • 1 лимон
  • сол и черен пипер
  • зехтин екстра върджин
  • червен винен оцет

Свързани рецепти