Грах и бакла с мента и чили
Рецепта от: Джейми Оливър
Това е рецепта за зеленчуково ястие с пролетни грах и бакла.
Продукти
- 200 г замразен грах
- 200 г замразена бакла
- 1 връзка прясна мента
- 1 червена люта чушка
- 1 лимон
- сол и черен пипер
- зехтин екстра върджин
- червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете листата мента, а стъблата завържете с готварски конец. По-малките листа мента оставете за поръсване, а останалите нарежете на ситно.
- 2. В съд с вряща вода пуснете връзката стъбла и голяма щипка сол. Пуснете замразените грах и бакла за 2 минути. След това ги прецедете, като запазите около 50 мл от водата.
- 3. В голяма, дълбока чиния настържете фино кората на лимона и добавете изцедения му сок. Поръсете със сол и зехтин. Разрежете лютата чушка и отстранете семките и. Нарежете я на ситно и я добавете заедно с нарязаната на ситно мента. Добавете водата от варенето и разбъркайте всичко.
- 4. Добавете граха и баклата и разбъркайте всичко много добре. Поръсете с отделените листенца мента. поднесете самостоятелно или добавете към ризото, паста, задушено пилешко или риба.
- За повече информация посетете www.jamieoliver.com
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Джейми Оливър
Селски зеленчуков пай
Рецепти Примож Долничар
Смес от сушени зеленчуци
Рецепти Ейнсли Хариът
Салата от печени зеленчуци и орехи със салца
Рецепти Донал Скиан
Печени картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Салата от манго