Начин на приготвяне:

1. Почистете зеления боб, като отрежете краищата му и отстраните конците от двете страни на всяка шушулка. Измийте го и го пуснете в тенджера с вряща, подсолена вода за 6-7 минути, трябва да е сварен ал денте. Прецедете го и го полейте със студена вода. Ако шушулките са много дълги, разрежете ги на две.
2. За панировката сипете брашното в купа и направете кладенче в него. В кладенчето поставете предварително настъргания фино лук, яйцето, сол и черен пипер. Разбъркайте с помощта на вилица. Добавете около 1 ч.ч. вода внимателно, като разбърквате. Сместа трябва да е с гъстотата на кексова.
3. Загрейте 3-4 пръста олио в тенджера. Потапяйте всяка шушулка зелен боб в панировката и пържете до златисто, от двете страни. Панирания зелен боб изваждатйе върху кухненска хартия.
4. За майонезата обелете скилидката чесън и я настържете в голяма купа. Добавете жълтъка и щипка сол. Разбъркайте добре с помощта на вилица. Добавете сока от лайм и горчицата и разбъркайте отново. Започнете да разбивате сместа с помощта на миксер, като едновременно с това наливате на тънка струйка зехтина. Разбивайте до плътност на сместа.
5. Сервирайте паниран зелен боб, гарниран с чеснова майонеза, поръсена с листа магданоз.

Продукти

  • 300 г зелен фасул
  • 100 г брашно
  • 1 яйце
  • 0.5 глава лук
  • сол и черен пипер
  • олио за пържене

За майонезата:

  • 1 скилидка чесън
  • 1 жълтък
  • 1 лайм
  • сок
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • щипка сол
  • 200 мл зехтин

Свързани рецепти