Гръцка салата

Гръцка салата

Начин на приготвяне:

1. Направете дресинга в купа, като смесите всички необходими продукти добре.
2. Нарежете доматите на кръгчета, а небелената краставица - на дълги парчета. Нарежете лука на полумесеци.
3. Гарнирайте зеленчуците в чинии. Поръсете с маслини.
4. Нарежете сиренето на дебели филии и ги запържете за по 2 минути в тиган с малко зехтин.
5. Добавете парченца пържено сирене и полейте с дресинг.

Продукти

  • 2 краставици
  • 2 домата
  • 0.5 глава червен лук
  • черни и зелени маслини
  • 200 г сирене халуми или краве саламурено сирене
  • зехтин

За дресинга:

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. мед
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти