Начин на приготвяне:

1.  Почистете месото от жилки и мазнина. Поръсете го със сол и черен пипер от двете страни.

2. Загрейте тиган с 1/2 с.л. зехтин и поставете филето в него. При поставянето то трябва да зацвърчи веднага. Запечатайте филето от всички страни до кафяво.

3. В купа смесете съставките за сос понзу - соев сос, мирин, оризов оцет, сок от маринования джинджифил, прецеден сок от юзу и саке. Разбъркайте.

4. Извадете месото от тигана и го поставете в соса. Обърнете го от всички страни в рамките на минута и след това го оставете настрани.

5. За салатата нарежете на тънки кръгчета пресния лук, ряпата - на тънки пръчици, краставицата - на дребни кубчета. Нарежете дивия лук и маринования джинджифил на ситно. Смесете всички зеленчуци и ги полейте с цитрусов сок. Разбъркайте.

6. Извадете месото от соса и го нарежете, с помощта на остър нож, на филийки, не много тънки. Подредете парчетата месо в продълговата чиния, като ги застъпвате леко. Поръсете с 1-2 лъжици от соса и със запечен сусам. В единия край на чинията сложете кресон, а в другия - салата.  Поднесете с купичка соев сос за топене.

Продукти

1 говеждо бонфиле (120-180 г)

1/2 стрък пресен лук

3 см ряпа дайкон

1/2 краставица

1 ч.л. маринован джинджифил

1 ч.л. сок от юзу

5 стръка див лук

запечен сусам

кресон

 

За сос понзу:

1/4 ч.ч. соев сос light

1/4 ч.ч. оризов оцет

1/4 ч.ч. мирин

1/4 ч.ч. сок от юзу или лимон

1 ч.л. сок от маринования джинджифил

2-3 с.л. саке

Свързани рецепти