1. Стековете трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и от двете страни.

2. Поставете ги върху силно загрята скара, плоча или грил-тиган. Печете 2 минути, след това завъртете пържолата на 90 градуса и печете още 2-3 минути. След това обърнете пържолата и печете 2 минути. Оставете месото да почине 5 минути.

3. Загрейте тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Поставете обелените и разрязани на половина глави лук. Отрежете твърдите краища на аспержите, след това ги разрежете на половина и поставете и тях в тигана. Добавете и нарязаните на едро гъби. Запържете ги докато покафенеят. Добавете обелените и нарязани на тънки филийки скилидки чесън. Разбъркайте. Сипете уискито и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете сметаната, маслото и листата естрагон. Разбъркайте и гответе 3-4 минути. Овкусете със сол, черен пипер и още една малка бучка масло.

4. По средата на чинията сипете зеленчуци със сос. Върху тях подредете парчета пържола.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 400 г говежди стек "Блек ангъс" (контрафиле)
  • 25 г солено масло
  • 4 глави лук шалот
  • 1 малка връзка аспержи
  • 100 г кафяви печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл уиски
  • 100 мл пълномаслена течна сметана
  • 2 стръка естрагон
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички