Говеждо задушено с тиквички

Говеждо задушено с тиквички

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво пресните картофи и ги сварете за 8 минути. Прецедете ги и ги зоставете да се задушат в тенджерата.
2. Нарежете лука и чесъна на много ситно, използвайте остър нож. Задушете ги в тенджера с олио. Добавете смлените подправки и разбъркайте.
3. Нарежете стековете говеждо месо на кубчета. Добавете месото в тенджерата и го запържете за 2 минути, като го разбърквате непрекъснато. Добавете доматеното пюре и разбъркайте хубаво. След това изсипете доматите, нарязани на кубчета или настъргани. Захлупете тенджерата.
4. Щом заври сместа добавете кубчето бульон и малко вода, колкото да покрие месото. Оставете яхнията да къкри на слаб огън в продължение на 15 минути.
5. Нарежете тиквичките на ивички, но не тънки. Добавете ги 4 минути преди края на приготвянето на яхнията. Накрая поръсете яхнията със ситно нарязан кориандър.
6. Сервирайте пресни варени картофи за основа, а върху тях яхния от задушено месо.

Продукти

  • 700 г пресни картофи
  • 2 глави червен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 400 г говежди стек
  • 3 ч.л. канела
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 40 г концентрирано доматено пюре
  • 400 г домати
  • 1 кубче говежди бульон
  • 2 тиквички
  • 0.5 връзка пресен кориандър

Свързани рецепти