Говеждо филе с рьости

Говеждо филе с рьости

Начин на приготвяне:

1. Настържете картофа на едро в дълбока чиния. Добавете към него разтопеното масло и овкусете със сол и розмарин. Разбъркайте.
2. Загрейте тиган и сипете олио в него. Сипете малко от картофената смес и я разстелете в тигана тънко. Изпържете рьости от двете страни, до златисто кафяво. Трябва да получите четири рьости от сместа. Дръжте готовото рьости в леко затоплена фурна.
3. За гъбената сол смелете фино в блендер сушените манатарки със сол.
4. Вземете много тънко говеждо филе или изтънете чрез начукване пържоли. Намажете месото със зехтин от двете страни и го поръсете с гъбена сол. Загрейте тиган и изпържете месото от двете срани.
5. Сервирайте рьости и филе под формата на куличка, като ги редувате. Гарнирайте с гъбена сол.

Продукти

  • 1 голям картоф
  • 50 г разтопено масло
  • 1 стрък пресен розмарин
  • сол
  • олио
  • 4 парчета говеждо филе
  • зехтин
  • 1 шепа сушени манатарки
  • 1 ч.л. сол

Свързани рецепти