Гориба с шам-фъстък

Гориба с шам-фъстък

Начин на приготвяне:

1. Отделете 16 ядки шам-фъстък исСложете останалите, заедно с  белените бадеми в блендер и ги смелете фино.
2. Разбийте белтъците в купа, с помощта на тел. Добавете пудрата захар и разбъркайте до гладкост. Добавете портокаловата вода.
3. Добавете смлените ядки и разбъркайте докато се получи лепкава смес.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа за сладките и ги оформяйте на топчета между дланите си. Подредете топчетата в тавата, на достатъчно разстояние една от друга. Притиснете всяко топче с длан, за да се сплеска. Върху всяка сладка поставете по една ядка шам-фъстък.

Продукти

  • 140 г ядки шам-фъстък
  • 180 г белени бадеми
  • 2 белтъка
  • 100 г пудра захар
  • 2 с.л. вода от портокалов цвят

Свързани рецепти