Гориба с шам-фъстък
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Отделете 16 ядки шам-фъстък исСложете останалите, заедно с белените бадеми в блендер и ги смелете фино.
2. Разбийте белтъците в купа, с помощта на тел. Добавете пудрата захар и разбъркайте до гладкост. Добавете портокаловата вода.
3. Добавете смлените ядки и разбъркайте докато се получи лепкава смес.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа за сладките и ги оформяйте на топчета между дланите си. Подредете топчетата в тавата, на достатъчно разстояние една от друга. Притиснете всяко топче с длан, за да се сплеска. Върху всяка сладка поставете по една ядка шам-фъстък.
2. Разбийте белтъците в купа, с помощта на тел. Добавете пудрата захар и разбъркайте до гладкост. Добавете портокаловата вода.
3. Добавете смлените ядки и разбъркайте докато се получи лепкава смес.
4. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа за сладките и ги оформяйте на топчета между дланите си. Подредете топчетата в тавата, на достатъчно разстояние една от друга. Притиснете всяко топче с длан, за да се сплеска. Върху всяка сладка поставете по една ядка шам-фъстък.
Продукти
- 140 г ядки шам-фъстък 180 г белени бадеми 2 белтъка 100 г пудра захар 2 с.л. вода от портокалов цвят
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери