Горещ шоколад с кокос
1. Сипете прясното мляко, кокосовото мляко и течната сметана в тенджерка и ги оставете да заврат.
2. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте и дръпнете от огъня. Оставете ги да престоят в продължение на 30 минути.
3. Прецедете сместа през фина цедка. Затоплете я отново.
4. Сложете качествен млечен шоколадов чипс (или нарязан млечен шкоолад) в купа. Залейте шоколада с топлата млечно-кокосова смес. Разбийте с помощта на пасатор.
5. Разпределете горещия шоколад с кокос във високи чаши. Поднесете го топъл през зимата или с топка сладолед през лятото.

Продукти

  • 250 мл пълномаслено прясно мляко 250 мл кокосово мляко 50 мл течна животинска сметана 50 г кокосови стърготини 200 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички