Горещ шоколад с кокос
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Сипете прясното мляко, кокосовото мляко и течната сметана в тенджерка и ги оставете да заврат.
2. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте и дръпнете от огъня. Оставете ги да престоят в продължение на 30 минути.
3. Прецедете сместа през фина цедка. Затоплете я отново.
4. Сложете качествен млечен шоколадов чипс (или нарязан млечен шкоолад) в купа. Залейте шоколада с топлата млечно-кокосова смес. Разбийте с помощта на пасатор.
5. Разпределете горещия шоколад с кокос във високи чаши. Поднесете го топъл през зимата или с топка сладолед през лятото.
Продукти
- 250 мл пълномаслено прясно мляко 250 мл кокосово мляко 50 мл течна животинска сметана 50 г кокосови стърготини 200 г млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé