Горещ шоколад с кокос

Горещ шоколад с кокос
Свързани предаванияКралицата на шоколадаГледайте Четвъртък 22 Август, 16:00 | Петък 23 Август, 00:00

Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко, кокосовото мляко и течната сметана в тенджерка и ги оставете да заврат.
2. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте и дръпнете от огъня. Оставете ги да престоят в продължение на 30 минути.
3. Прецедете сместа през фина цедка. Затоплете я отново.
4. Сложете качествен млечен шоколадов чипс (или нарязан млечен шкоолад) в купа. Залейте шоколада с топлата млечно-кокосова смес. Разбийте с помощта на пасатор.
5. Разпределете горещия шоколад с кокос във високи чаши. Поднесете го топъл през зимата или с топка сладолед през лятото.

Продукти

  • 250 мл пълномаслено прясно мляко
  • 250 мл кокосово мляко
  • 50 мл течна животинска сметана
  • 50 г кокосови стърготини
  • 200 г млечен шоколад

Свързани рецепти