Горещ шоколад
Продукти
- 250 мл прясно мляко 2 бр. зърна кардамон 1 с.л. какао 20 г захар 30 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете прясното мляко в съд и го сгорещете добре. Докато се топли пуснете зрънцата кардамон, за да пуснат аромата си. Щом млякото кипне, го дръпнете от котлона и извадете кардамона. 2. В чаша сипете какаото и захар колкото желаете, разбъркайте и добавете съвсем малко мляко до гладкост. 3. Пуснете белия шоколад в чашата и добавете още горещо мляко. Разбърквайте докато шоколадът се разтопи напълно.
- Добавете и останалото мляко.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене