Начин на приготвяне:

1. За "съживяващия" сос сипете в блендер доматен сок (прецедете смес от пасираните домати  и сок "Кламато" - доматен сок и бульон от миди), кокосовата вода от кокосовия орех, лют сос и сок от лайм. Настържете фино и 1/4 от "месото" на кокосовия орех. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте.

2. На дъното на чашки за шотове сложете по една щипка нарязани на ситно пресни мента и кориандър. Налейте сос. Поставете чашките в хладилник.

3. В купа смесете нарязаните скариди (отделете 6 цели скариди за всяко джобче) и чери домати. Добавете нарязани на ситно червен лук, люти чушки и салата Айсберг. Овкусете със сок от 1 лайм, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

4. За гордитас (питките джобчета) разделете тестото на 12 еднакви топчета. Сплескайте всяко топче до образуването на малък кръг с дебелина 3 мм. Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпечете питчиците за по 1 минута от всяка страна.  Докато са топли разрежете всяка питка до половината, за да се оформи джоб. Увийте ги в кърпа и ги съхранявайте топли.

5. Напълнете всяка питчица със сместа от скариди, лук, люти чушки и салата Айсберг. Поставете по 1 цяла скарида и 1 резен авокадо. Сервирайте с шот "съживяващ" сос.

Продукти

За соса:

  • 1 кокосов орех
  • 3 домата
  • лют сос
  • 1/2 връзка кориандър
  • 1/2 връзка мента
  • сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 лайма, сок

 

За плънката:

  • 200 г обелени скариди
  • 1 с.л. нарязани листа мента
  • 1/2 авокадо
  • 1 ч.ч. нарязана салата Айсберг
  • 3 домата
  • 1 с.л. червен лук на ситно
  • 1 люта чушка Халапеньо
  • 1 лайм, сок

 

Допълнително:

  • 300 г тесто за тортиля

Свързани рецепти