Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Големи скариди с калалу и кокосово мляко

категория 0/5
1. За маринатата за скаридите наронете мащерката, настържете джинджифила, добавете сухите подправки, соевия сос и зехтина и разбъркайте хубаво. Изсипете маринатата в тавичка и оваляйте хубаво скаридите в нея. Оставете ги да престоят 30 минути.
2. За яхнията нарежете лука и чесъна и ги сложете да се задушават в тенджера с мазнина. Нарежете тиквата на едри парчета и я добавете заедно с бульона. Нарежете бамята на тънки колелца и сложете и нея в тенджерата. Оставете сместа да покъкри 10 минути.
3. Нарежете спанака на едро, а чушката на ивици. когато течността се е поредуцирала, добавете спанака и разбъркайте. Сложете и чушката. Овкусете със сол и пипер и добавете кокосовото мляко. Яхнията трябва да поври още 10-15 минути.
4. Изпържете скаридите от двете им страни /за около 4 мин./ в силно сгорещен тиган с малко количество мазнина.
5. Сервирайте яхнията в дълбока чиния, гарнирана с пържени скариди.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Андреа ван Лисхаут