Начин на приготвяне:

1. За маринатата за скаридите наронете мащерката, настържете джинджифила, добавете сухите подправки, соевия сос и зехтина и разбъркайте хубаво. Изсипете маринатата в тавичка и оваляйте хубаво скаридите в нея. Оставете ги да престоят 30 минути.
2. За яхнията нарежете лука и чесъна и ги сложете да се задушават в тенджера с мазнина. Нарежете тиквата на едри парчета и я добавете заедно с бульона. Нарежете бамята на тънки колелца и сложете и нея в тенджерата. Оставете сместа да покъкри 10 минути.
3. Нарежете спанака на едро, а чушката на ивици. когато течността се е поредуцирала, добавете спанака и разбъркайте. Сложете и чушката. Овкусете със сол и пипер и добавете кокосовото мляко. Яхнията трябва да поври още 10-15 минути.
4. Изпържете скаридите от двете им страни /за около 4 мин./ в силно сгорещен тиган с малко количество мазнина.
5. Сервирайте яхнията в дълбока чиния, гарнирана с пържени скариди.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 450 г тиква
  • 1 зелена чушка
  • 115 г бамя
  • 4 стръка мащерка
  • 5 стръка див или пресен лук
  • 300 г калалу или спанак
  • 30 г масло
  • 200 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 400 мл кокосово мляко
  • сол и черен пипер
  • 8 големи скариди
  • олио

За маринатата:

  • 2 стръка мащерка
  • 1 см пресен джинджифил
  • 2 с.л. лук на прах
  • 2 с.л. чили на прах
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 щипка канела

Свързани рецепти