Големи рибни пръчици

©2016 Jamie Oliver Enterprises ltd.
Големи рибни пръчици

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филето на 10 дълги парчета по 120 г, с дебелина 3 см.

2. Сипете брашното в чиния. В купа разбийте яйцата заедно с пушения червен пипер, сол и черен пипер.

3. Начупете хляба и го сложете в кухненски робот или в блендер. Добавете фино настърганото сирене и 2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и смелете. Пресипете сместа в тавичка.

4. Оваляйте рибните пръчици първо в брашното, изтръскайте излишното. Потопете в яйцата, изтръскайте. Накрая хубаво оваляйте в хлебните трохи. Подредете рибните пръчици в тава, постлана с хартия за печене*.

5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.

 

*Така приготвените пръчици може да замразите в пликове за сандвичи или в кутия. Изпечете пръчиците в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

Продукти

  • 1200 г филе от сьомга, без кожа и без кости от устойчив източник
  • 100 г брашно
  • 2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 200 г пълнозърнест хляб
  • 30 г чедър или пармезан
  • зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти