Големи рибни пръчици
Рецепта от: Джейми Оливър
©2016 Jamie Oliver Enterprises ltd.
Това е рецепта за рибни пръчици по английски. Рибните пръчици се приготвят от сьомга, която се съчетава с малко зряло сирене и хляб. След това пръчиците се панират и се пържат.
Продукти
- 1200 г филе от сьомга (без кожа и без кости), от устойчив източник
- 100 г брашно
- 2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 200 г пълнозърнест хляб
- 30 г чедър или пармезан
- зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете филето на 10 дълги парчета по 120 г, с дебелина 3 см.
- 2. Сипете брашното в чиния. В купа разбийте яйцата заедно с пушения червен пипер, сол и черен пипер.
- 3. Начупете хляба и го сложете в кухненски робот или в блендер. Добавете фино настърганото сирене и 2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и смелете. Пресипете сместа в тавичка.
- 4. Оваляйте рибните пръчици първо в брашното, изтръскайте излишното. Потопете в яйцата, изтръскайте. Накрая хубаво оваляйте в хлебните трохи. Подредете рибните пръчици в тава, постлана с хартия за печене*.
- 5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
- *Така приготвените пръчици може да замразите в пликове за сандвичи или в кутия. Изпечете пръчиците в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара
Рецепти Нико Рейнолдс
Кростини с риба
Рецепти Джейми Оливър
Печен червен луциан по карибски
Рецепти Том Керидж
Цял печен лаврак
Рецепти Донал Скиан
Салата с панирани калмари и чоризо
Рецепти Том Керидж
Тако с печена на скара риба тон
Рецепти Мери Бери
Терин от сьомга и аспержи