Гофрети с печена тиква
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. Отстранете кората на печената тиква. Намачкайте тиквата до получаване на пюре. Сложете я в купа и прибавете охладеното разтопено масло, киселото и прясното мляко, яйцата. Разбъркайте сместа до хомогенност, без да прекалявате.
2. Пресейте брашното, бакпулвера и солта, и евентуално канелата. Добавете ги към сместа и разбъркайте внимателно до хомогенност. Отново не трябва да прекалявате с бъркането, за да не стане сместа жилава. Оставете сместа да си почине 20 миунти.
3. Загрейте форма (уред) за гофрети. Намажете с малко разтопено масло*. Напълнете отделенията на формата със смес и затворете. Печете докато краищата на гофретите станат хрупкави. Готовите гофрети оставете да си починат 1-2 минути.
4. Сладките гофрети гарнирайте с пълна лъжица сладко от ягоди и лъжица бита сметана.
5. За солените гофрети разрежете чери доматите на половинки и ги овкусете със сол, нарязан на ситно див лук и зехтин. Разбъркайте и оставете за минута. Резените бекон изпечете до хрупкавост на скара или в силно загрята фурна, под грила. Нарежете червения лук на ситно. Единият вид солени гофрети поднесете с хайвер, заквасена сметана и червен лук, а другият вид - с чери домати и печен бекон.
*Ако формата ви е с незалепващо покритие, няма нужда да намазвате предварително с разтопено масло.
Съвет: Ако не разполагате с уред за гофрети, можете да направите малки тиквени палачинки, като сипете по средата на тиган за палачинки малък черпак от сместа и пържите по 2 минути от всяка страна.
Продукти
- За гофретите:
- 300 г печена тиква
- 100 г разтопено масло + допълнително за намазване
- 200 г мътеница или рядко кисело мляко
- 200 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. канела (по желание)
- 1 ч.л. фина морска сол
- 200 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- За гарниране:
- сладко от ягоди
- бита сметана
- 4-6 с.л. заквасена сметана
- 1 малка глава червен лук
- 2 с.л. нарязан див лук
- 2-3 с.л. хайвер
- 4-8 резена бекон
- чери домати
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща