Гнезда от целувки с лимонов крем

Гнезда от целувки с лимонов крем

Начин на приготвяне:

1. За целувчените гнезда разбийте белтъците в голяма купа с помощта на миксер до получаването на пяна. Добавете захарта и разбийте отново на максимална скорост.
2. Добавете винения камък и кафявата захар и разбийте отново. В купичка сипете нишестето, ваниловия екстракт и малко студена вода и разбъркайте до получаването на гладка кашичка. добавете я и разбийте отново до получаването на твърда белтъчна пяна.
3. Постелете плоска тава с хартия за печене. Очертайте с молив кръгове за гнездата. Обърнете хартията наобратно и във всеки кръг сипете по 1-2 супени лъжици от белтъчната смес. Оформете вдлъбнатина по средата на всяка купчинка. Печете в педварително загрята фурна на 120 градуса 1 час. След това оставете гнездата добре да изстинат.
4. За лимоновия крем сипете яйцата, жълтъците, захарта, портокаловия и лимоновия сок в купа и ги разбийте на водна баня докато сместа се сгъсти и изсветли. Прецедете крема през фина цедка в друга купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да се охлади.
5. Напълнете гнездата с лимонов крем и украсете с портокалови корички и резени портокал по желание.

Продукти

  • 3 белтъка
  • 0.5 ч.ч. захар
  • 0.25 ч.л. винен камък
  • 50 г кафява захар
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 червен портокал

За крема:

  • 2 жълтъка
  • 2 яйца
  • 65 г захар
  • 50 мл портокалов сок
  • 50 мл лимонов сок

Свързани рецепти