Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете морковите на едри кръгчета. Патладжанът нарежете на едри кубчета, без да го белите. Гъбите разрежете на две, заедно с пънчетата. Обелете и разрежете на две арпаджика - може да използвате и лук шалот.
2. В гювеч сипете зехтин или олио. Разпръснете нарязаните моркови и патладжани. Върху тях разпръснете гъбите, а най-отгоре - арпаджика.
3. Подредете месото, нарязано на парчета, върху зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете пръчките канела и дафиновите листа, поръсете зърна черен пипер. Излейте червеното вино, то трябва да стигне до средата на продуктите.
4. Покрийте съда с алуминиево фолио, като се уверите, че то е запечатано отвсякъде. Върху него поставете капака на съда. Сложете гювеча в предварително загрята фурна на 220 градуса и печете гювеча 30 минути.
5. След като отхлупите съда, разбъркайте добре гювеча. Сервирайте в отделни чинии.

Продукти

  • 250 г телешко месо
  • 8 глави арпаджик
  • 2 патладжана
  • 2 моркова
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 1 пръчка канела
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти