1. В купа сипете нишестето и брашното. Добавете млякото малко по малко, като бъркате непрекъснато с помощта на телена бъркалка.
2. Прецедете сместа в друга купа. Добавете розова вода по ваш вкус и разбъркайте.
3. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Сипете лъжица от сместа в него, все едно правите палачинки. Изсушете кората на слаб огън, от двете страни. Повторете до изчерпване на сместа. Оставете корите да изстинат и ги нарежете на четири равни парчета.
4. В същия тиган сипете захарта и млякото. Бъркайте докато захарта се разтопи. Овкусете с розова вода и поръсете с канела.
5. В купички редете пласт кори, пласт едросмлени, запечени лешници. Полейте с млечен сироп. Най-отгоре поръсете с канела и лешници.

Продукти

  • 100 г царевично нишесте 100 г брашно 400 мл разбито яйце с малко прясно мляко розова вода щипка канела 100 г запечени лешнициЗа сиропа:100 г захар 100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички