Гюлач
Рецепта от: Максут Ашкар
1. В купа сипете нишестето и брашното. Добавете млякото малко по малко, като бъркате непрекъснато с помощта на телена бъркалка.
2. Прецедете сместа в друга купа. Добавете розова вода по ваш вкус и разбъркайте.
3. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Сипете лъжица от сместа в него, все едно правите палачинки. Изсушете кората на слаб огън, от двете страни. Повторете до изчерпване на сместа. Оставете корите да изстинат и ги нарежете на четири равни парчета.
4. В същия тиган сипете захарта и млякото. Бъркайте докато захарта се разтопи. Овкусете с розова вода и поръсете с канела.
5. В купички редете пласт кори, пласт едросмлени, запечени лешници. Полейте с млечен сироп. Най-отгоре поръсете с канела и лешници.
2. Прецедете сместа в друга купа. Добавете розова вода по ваш вкус и разбъркайте.
3. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Сипете лъжица от сместа в него, все едно правите палачинки. Изсушете кората на слаб огън, от двете страни. Повторете до изчерпване на сместа. Оставете корите да изстинат и ги нарежете на четири равни парчета.
4. В същия тиган сипете захарта и млякото. Бъркайте докато захарта се разтопи. Овкусете с розова вода и поръсете с канела.
5. В купички редете пласт кори, пласт едросмлени, запечени лешници. Полейте с млечен сироп. Най-отгоре поръсете с канела и лешници.
Продукти
- 100 г царевично нишесте 100 г брашно 400 мл разбито яйце с малко прясно мляко розова вода щипка канела 100 г запечени лешнициЗа сиропа:100 г захар 100 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска