Начин на приготвяне:

1. За плънката сипете в купа каймата (от по-тлъсто свинско месо) и нарязаните на много ситно гъби шийтаке и зеле. Доавете коприненото тофу, което предварително сте притиснали между две чинии, за да се отдели водата. Намачкайте с помощта на вилица и разбъркайте. Добавете настърганите джинджифил и скилидка чесън, соевия сос, сусамовото олио, захарта, мирина и оризовия оцет. Разбъркайте добре.

2. В купичка сипете царевичното нишесте и 1-2 с.л. студена вода. Разъркайте до хомогенност.

3. Намажете краищата на корите за гьоза със сместа от царевично нишесте и вода, с помощта на четка.  Поставете 1 ч.л. плънка по средата и захлупете. Притиснете много добре краищата на равиолите.

4. Загрейте 2 ч.л. оли в тиган и поставете гьозите в него. Щом придобият златист цвят отдолу, налейте 2-3 с.л. вода в тигана и захлупете, за да се задушат. Щом водата се изпари, дръпнете от огъня.

5. За соса смесете в купичка всички съставки и разбийте добре.

6. На дъното на чиния сипете малко от соса и в него подредете няколко горещи гьози.

Продукти

12 кори за гьоза или уонтон

2 ч.л. царевично нишесте

вода

2 с.л. олио

 

За плънката:

200 г свинска кайма

1/2 ч.ч. нарязани на ситно гъби шийтаке

1/4 ч.ч. нарязано на ситно зеле

2-3 с.л. копринено тофу

2 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. захар

1/4 ч.л. сусамово олио

1/4 ч.л. мирин

1/2 ч.л. настърган джинджифил

1 скилидка чесън

 

За соса:

1/2 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. соев сос

щипка захар

1 ч.л. оризов оцет

1 ч.л. мирин

 

Свързани рецепти