Гибаница
Рецепта от: Ненад Великович
1. За пълнежа разбийте яйцата в купа. Добавете прясното мляко и газираната вода и разбийте отново. Натрошете сиренето в купата. Може да използвате краве, овче или козе сирене. Добавете 2-3 с.л. олио и разбъркайте сместа.
2. Намажете дълбока правоъгълна тава с 1 с.л. олио и постелете 2 кори една върху друга на дъното и. Вземете още 2 кори и ги поставете напряко, оставете краищата им да стърчат извън тавата. Постелете още 2 кори така, че краищата им да стърчат.
3. Вземете 1 кора, намачкайте я и я потопете в сместа със сирене, поставете я върху основата от постлани кори. Продължете да взимате кора след кора, да я намачквате, да я потапяте в сместа и да я редите, докато запълните цялата тава.
4. Загънете свободните краища на корите навътре така, че да покриете пълнежа от намачкани кори. Постелете още 2 кори, поставени една върху друга, като подгънете краищата им навътре. Върху тях изсипете останалия пълнеж и печете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
5. Преди поднасяне оставете баницата да изстине 15 минути. Нарежете на правоъгълни парчета.
Продукти
- 1 кг кори за баница 5 яйца 300 г бяло саламурено сирене 100 мл прясно мляко 200 мл газирана вода олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца