Гхи
Рецепта от: Примож Долничар
Гхи е най-здравословната мазнина, с която можем да готвим. Затова, ако имате възможност, пригответе си домашно пречистено масло.
Продукти
- 1 литър прясна течна сметана
Начин на приготвяне:
- 1. Избийте сметаната с помощта на специален уред, докато маслото се отдели от нея. Прецедете маслото.
- 2. Поставете маслото в тенджерка с двойно дъно. Разтопете го на бавен огън. След това го оставете да заври. Когато спре да образува пяна по повърхността, това означава, че водата от маслото се е изпарила и пречистеното масло е готово.
- 3. Прецедете през марля пречистеното масло в чисти буркани. Затворете бурканите херметически и съхранявайте на тъмно и хладно място.
- 4. Пресипете в буркан и останалите твърди частици от тенджерата, за да ги употребите.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк