Гхи
Рецепта от: Примож Долничар
1. Избийте сметаната с помощта на специален уред, докато маслото се отдели от нея. Прецедете маслото.
2. Поставете маслото в тенджерка с двойно дъно. Разтопете го на бавен огън. След това го оставете да заври. Когато спре да образува пяна по повърхността, това означава, че водата от маслото се е изпарила и пречистеното масло е готово.
3. Прецедете през марля пречистеното масло в чисти буркани. Затворете бурканите херметически и съхранявайте на тъмно и хладно място.
4. Пресипете в буркан и останалите твърди частици от тенджерата, за да ги употребите.
Продукти
- 1 литър прясна течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща