Гевречета
Рецепта от: Божана Кацарова
Варени гевречета със сусам с крем-сирене, хамон и сирене бри.
1. За да направите варени гевречета сипете в голяма купа брашното, солта и захарта и разбъркайте. В купичка сипете маята с щипка захар и 1-2 с.л. топла вода. Разбъркайте и добавете сместа при брашното. Добавете още 50 мл вода малко по малко. Омесете гладко и еластично тесто без да добавяте допълнително брашно. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте с фолио и оставете да втаса за 20-30 минути. Важно е тестото да не превтасва. Добавя се и се омесва.
2. Разделете тестото на 5 части. От всяка част оформете идеално кръгло топче. Пробийте всяко топче с пръст по средата, а след това разширете дупката като пъхнете 2 пръста.
3. В тенджера сипете 1.5 литър вода и оставете да заври. Добавете 1 с.л. мед и разбъркайте. Пуснете гевречетата във водата и варете докато изплуват на повърхността.
3. След като извадите гевречетата ги намажете с малко олио и разбит жълтък и ги поръсете със сусам или фини овесени ядки. Поставете гевречетата в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
4. Разрежете всяко геврече на две. Намажете с крема сирене и подредете резени авокадо, хамон, сирене бри с гъби.
Варени гевречета рецепта.
Продукти
- 250 г брашно щипка сол щипка захар 1.5 г суха мая 50 мл хладка вода 1 с.л. мед 1.5 литър вода 1 с.л. сусам 1 с.л. фини овесени ядки 1 жълтък крема сирене с билки авокадо хамон сирене бри с гъби
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Божана Кацарова
Кекс с мащерка и розмарин
Рецепти Божана Кацарова
Свински руладини със сушени плодове
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Карамелизирани пуканки и овкусени ядки
Рецепти Божана Кацарова
Кюфтета с доматен сос
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за картофено пюре
Рецепти Божана Кацарова
Японски памучен чийзкейк
Рецепти Божана Кацарова
Печен патладжан с "ризото" от елда и салса от червено цвекло