Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гевречета

категория 0/5
Омесете тесто като направите кладенче в брашното, в което да сложите маята, водата и маслото. Върху брашното посипете солта. Щом получите гладко тесто, оформете топка, покрийте я с прозрачно фолио и я оставете да втаса. След това откъснете шест топчета. С помощта на ръцете си направете от всяко топче дълъг фитил. Слепете краищата му така, че да се оформи голяма дупка по средата. С търкаляне по плота загладете мястото, където са слепени краищата на гевречето. Наредете гевреците в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете да втасат още веднъж. След това ги намажете с разбитото яйце и ги посипете със сусам и мак. Изпечете ги на 200 градуса за около 15-20 минути.
Познесете гевречетата за закуска с крема сирене или друго по ваш вкус.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен