Гевречета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Омесете тесто като направите кладенче в брашното, в което да сложите маята, водата и маслото. Върху брашното посипете солта. Щом получите гладко тесто, оформете топка, покрийте я с прозрачно фолио и я оставете да втаса. След това откъснете шест топчета. С помощта на ръцете си направете от всяко топче дълъг фитил. Слепете краищата му така, че да се оформи голяма дупка по средата. С търкаляне по плота загладете мястото, където са слепени краищата на гевречето. Наредете гевреците в тава, постлана с хартия за печене и ги оставете да втасат още веднъж. След това ги намажете с разбитото яйце и ги посипете със сусам и мак. Изпечете ги на 200 градуса за около 15-20 минути.
Познесете гевречетата за закуска с крема сирене или друго по ваш вкус.
Познесете гевречетата за закуска с крема сирене или друго по ваш вкус.
Продукти
- 500 г бяло брашно 265 мл студена вода 12 г суха мая 12 г сол 20 г масло 1 яйце сусам мак
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад