Гъбено рагу
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За да направите ру разтопете маслото в тенджера, докато то спре да се пени. Добавете бяло брашно, фино царевично брашно или царевично нишесте и варете сместа 5 минути, на тих огън, като разбърквате леко от време на време. След това добавете студен пилешки или зеленчуков бульон и клончето мащерка. Варете сместа 15 минути, като разбърквате от време на време, за да не се образуват бучки.
2. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в добре загрят тиган. Изцедете бекона върху кухненска салфетка. За вегетарианския вариант пропуснете тази стъпка.
3. Почистете гъбите с четка, без да ги мокрите. Накъсайте кладницата, а гъбите шийтаке нарежете. Задушете гъбите в малко зехтин за 2 минути. Добавете нарязаните на ситно лук и чесън и гответе още минута. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Изсипете в руто запържения бекон, гъбите и нарязания на ситно див керевиз или магданоз. Разбъркайте и усилете огъня. След минута дръпнете от огъня.
4. Изрежете капачета на питките и издълбайте вътрешността им. Напълнете всяка питка с гъбено рагу.
Съвет: гъбеното рагу може да се сервира и самостоятелно, гарнирано със салата.
2. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в добре загрят тиган. Изцедете бекона върху кухненска салфетка. За вегетарианския вариант пропуснете тази стъпка.
3. Почистете гъбите с четка, без да ги мокрите. Накъсайте кладницата, а гъбите шийтаке нарежете. Задушете гъбите в малко зехтин за 2 минути. Добавете нарязаните на ситно лук и чесън и гответе още минута. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Изсипете в руто запържения бекон, гъбите и нарязания на ситно див керевиз или магданоз. Разбъркайте и усилете огъня. След минута дръпнете от огъня.
4. Изрежете капачета на питките и издълбайте вътрешността им. Напълнете всяка питка с гъбено рагу.
Съвет: гъбеното рагу може да се сервира и самостоятелно, гарнирано със салата.
Продукти
- 40 г масло 40 г брашно 400 мл зеленчуков или пилешки бульон сол и черен пипер на вкус 4 пълнозърнести питки 75 г пушен бекон 300 г гъби кладница 200 г гъби шийтаке 1 връзка див керевиз 2 глави лук шалот 1 скилидка чесън 1 стрък мащерка зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк