Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Гъбена яхния

категория 0/5
Нарежете печурките на едро заедно с пънчетата. Другите два вида гъби накъсайте по дължина.
В тенджера с олио задушете лука и чесъна. След това добавете и гъбите. Овкусете с черен пипер и малко сол. Разбъркайте. /Гъбите поемат мазнина и се свиват при задушаване. Затова не доливайте нито мазнина, нито вода./ След като се позадушат гъбите, добавете брашното и разбъркайте внимателно. Излейте студените вино, зеленчуковия бульон и сметаната. Оставете яхнията да къкри около десетина минути. Накрая добавете сметаната и ситно нарязания магданоз.
Отделно сварете ориза. Овкусете го със сол, черен пипер и индийско орехче.
За зеленчуковите кулички ви трябват по осем кръгли резена от всички продукти. Първо нарежете патладжана на кръгли дебели резени. Посолете ги, за да си пуснат сока, а след това ги подсушете и ги запечете от двете страни на грил-тиган. Наражете и доматите и моцарелата на филии. Редете куличките като слагате отдолу по-големите парчета, за да има стабилност. Първо парче патладжан, след това домат, после моцарела и листенце босилек. Повторете същата подредба още веднъж и промушете шиш през куличката. Наредете куличките в подмазана тава и ги запечете на 200 градуса.
Сервирайте варения ориз като основа, гъбена яхния и куличка с патладжан.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен